Използване на Webmail – клиентът за E-mail на Суперхостинг

Използване на Webmail – клиентът за E-mail на Суперхостинг

В cPanel

Всеки потребител на Суперхостинг има достъп до създаване на собствени E-mail клиенти, които са с формат account@yourdomain.com. Това позволява на сериозните фирми да имат сериозни E-mail клиенти и позволява избягване на употребата на услуги като abv.bg за официална кореспонденция.

Тъй като работя само със Суперхостинг, често собствениците на сайтовете изпитват трудности с работата с мейл клиентите си. Затова и сега ще преминем през това как се влиза в уеб клиента.

1) Къде е входа?

Входът на мейл клиента за потребителите на Суперхостинг е разположен в изкуствена папка, наречена webmail. Достъпът до нея се осъществява като в адресната лента на любимия си браузър напишете www.yourdomain.com/webmail, където yourdomain.com е името на сайта Ви.

Вход в пощенския сървър

Вход в пощенския сървър

След като страницата се зареди може да Ви се появи изскачащ диалогов прозорец, който да Ви иска потребителско име и парола. В него въвеждат E-mail акаунта, който искате да проверите и асоциираната с него парола. В противен случай ги въвеждате в полетата на HTML формата:

Въведени данни за вход

Въведени данни за вход

2) Избиране на метод за разглеждане

След въвеждане на правилни данни за вход, системата ще Ви препрати към страница, на която трябва да изберете метод за разглеждане на пощата. Суперхостинг предлагат няколко такива уеб услуги, но в този наръчник ще се спрем на Horde, тъй като тя предлага превод на Български. Принципно Контролният панел на хоста Ви ще се опита да настрои изборът Ви като метод по подразбиране и ще иска да Ви препраща към него при всяко влизане. В случай, че не бъдете прехвърлени автоматично, можете да изберете Хорде, която е зелената икона горе вляво:

Вход към Horde

Вход към Horde

След това системата ще Ви прехвърли към панела за избор на език.

Избор на език

Избор на език

3) Интерфейс на Horde

След като изберете език, ще се прехвърлите към началната страница. Вляво на екрана ще намерите вертикален списък с папките. Пощата Ви се намира в папка Inbox. В скоби до нея се изписва броя непрочетени писма, които имате. С клик върху папката ще получите достъп до списъка с писмата:

Началната страница на Horde

Началната страница на Horde

4) Инструменти за работа с писмата

Horde разполага с множество инструменти за контрол над съобщенията Ви. Можете да четете съобщенията си, да им отговаряте и да пращате нови. Също така можете да прикрепяте файлове към тях. Тъй като Horde предлага превод на Български ще Ви е лесно да се оправяте с навигацията в пощата си:

Инструменти за работа с пощата

Инструменти за работа с пощата

5) Създаване на нови съобщения.

Опцията за съставяне на новите съобщения се отваря в изскачащ прозорец, затова е необходимо браузърът Ви да разрешава изскачащи прозорци. След като се отвори, прозореца може да Ви стресне с множеството информация, която иска. Нека разгледаме полетата и разберем какво точно представлява всяко едно от тях:

Диалог за изпращане на съобщение

Диалог за изпращане на съобщение

За всички останали опции, Horde представя подробно описание и ще Ви е лесно да се оправяте в него. Пожелавам Ви успех.

За Гергин Борисов

+359 877080887

Здравейте, аз съм Гергин Борисов, на 24 години от София и се занимавам с уеб и лого дизайн, предпечат и отскоро - с блога си. Занимавам се с дизайн от 2006та година насам, като преди това (от 2004та) работех в сферата на предпечата с баща ми, фотографът Александър Борисов.