Метрото е моята страст

Метрото е моята страст

В Бранд и реклама

Не крия симпатиите си към метрото, като форма на транспорт. Като графичен дизайнер, тази ми страст се изразява в създаването на схеми и модели за визуална информация. Преди време, в рамките на дискусия в Световния форум за цивилна и транспортна инфраструктура, създадох схема на метрото, която е приложима за употреба в тясното пространство над вратите на метровлаковете. Подобно на всички схеми, които публикувам в дискусиите, и тази беше публикувана под Creative Commons лиценза.

След това, покрай работата, сесиите, лекциите, „Спаси метрото“ и редица други задачи, бях забравил за нея и преди време с изненада открих, че тя е заживяла свой собствен живот. Една сутрин, отивайки на работа, забелязах рекламни билборди в метростанциите Сердика и Жолио Кюри:

MS203C-R16 Eldorado 115x175 Nadejda Peron

Двата дизайна на рекламата таргетират различни зони на София. В първия (горе) се акцентира върху централната градска част, а във втория (долу) – върху цялата метромрежа.

Print

Рекламните пана са на веригата казина PALMS & ELDORADO, която е поставила акцента в рекламното си присъствие в метрото на близостта на обектите си до, вече, най-популярната форма на транспорта в града.

Обадих се в централният им офис и след един изключително приятелски разговор с Магдалена Петкова – ръководител на рекламният отдел на фирмата, решихме, че най-доброто решение е да ми позволят да публикувам рекламните им пана в моето портфолио, като признание, че схемата, създадена за дискусиите във форума, има всички качества и да носи рекламно послание.

Благодаря за признанието.

За Гергин Борисов

+359 877080887

Здравейте, аз съм Гергин Борисов, на 24 години от София и се занимавам с уеб и лого дизайн, предпечат и отскоро - с блога си. Занимавам се с дизайн от 2006та година насам, като преди това (от 2004та) работех в сферата на предпечата с баща ми, фотографът Александър Борисов.