Как се прави реклама

В Бранд и реклама

Видео от YouTube

В днешно време е трудно да накараш хората да запомнят продукта ти. Потока информация, който облива всички ни е толкова обширен и бурен, че всяка реклама, която не изпъква с нещо, остава забравена.

Малко продукти, особено в България, все още използват потенциалната златна мина, която представлява YouTube, когато търсят сфера за рекламното си послание. Защо ли да го използват? Нека да видим предимствата:

  • Качването на съдържание в YouTube е безплатно;
  • Разпространението на каченото рекламно видео зависи пряко от качеството му;
  • Популярността на каченото съдържание може да доведе до допълнителни приходи за канала на рекламодателя.

Къде другаде, ако не в Интернет, можеш да печелиш пари от даденото си за реклама пространство?

Днес попаднах на това видео. Продуктът, който се рекламира е специален тоалетен спрей. как се рекламира подобно нещо? Защо не хумористично – с едно хапливо и заразяващо клипче, позволяващо зрителите му да го възприемат като скеч и да го разпространят. Разгледайте го – така, според мен, се прави реклама, защото дори и аз, който познавам принципите на рекламното дело… отидох и отворих сайта им.

За Гергин Борисов

+359 877080887

Здравейте, аз съм Гергин Борисов, на 24 години от София и се занимавам с уеб и лого дизайн, предпечат и отскоро - с блога си. Занимавам се с дизайн от 2006та година насам, като преди това (от 2004та) работех в сферата на предпечата с баща ми, фотографът Александър Борисов.